Uscatoare

Uscator de fructe 200kg

Uscatoare pentru fructe, legume, ciuperci si plante

Uscatoare pentru fructe, legume si plante medicinale

Avand o echipa cu o vasta experienta in domeniul uscarii, am creat un produs care sa rezolve problemele unei industrii in plina dezvoltare: uscarea legumelor si fructelor. In ultimii ani s-a constatat o crestere a investiilor in pomicultura. Compania noastra vine in ajutorul acestor investitori cu utilaje dedicate uscarii fructelor si legumelor. Dintre aceste utilaje, uscatorul de fructe si legume se afla printre cele mai importante utilaje din lantul productiei, calitatea produsului finit fiind influentata in mod direct de acesta. Experienta acumulata in peste 15 ani in domeniul uscarii o folosim pentru a creea cele mai eficiente utilaje din punct de vedere energetic cat si cele mai productive din punctul de vedere al calitatii produsului si al timpului de uscare. Timp de 15 ani am proiectat si furnizat aparatura de masura si automatizare pentru uscarea cherestelei. Aparatura noastra se regaseste in peste 200 de uscatoare din Romania.

Procesul de fabricare al uscatoarelor de fructe

Pentru dezvoltarea produselor din categoria uscatoarelor alimentare am investit in cercetare si am dezvoltat sisteme avansate pentru controlul procesului de uscare. In urma cercetarilor efectuate in ultimii ani cu ajutorul partenerilor nostrii de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini Agricole si de la Universitatea Politehnica Bucuresti am dezvoltat un algoritm nou pentru reglarea automata a parametrilor procesului de uscare, care imbunatateste randamentul termic, timpul de uscaresi calitatea produsului. Acest algoritm a fost implementat in software-ul cu care sunt dotate toate utilajele noastre.

Uscator 100kg
Uscator 100kg

Utilaje de Uscare

Sistemul modular

Datoria sistemului modular, uscatoarele pentru fructe si legume pot fi realizate cu capacitati din 50kg in 50kg / sarja incepand cu capacitatea de 50kg si pana la 2800kg / sarja. Pentru utilaje cu o capacitate mai mare se recomanda executarea acestora in baterii de uscatoare sau executia de uscatoare tunel sau cu banda. Pentru alte tipuri si capacitati de uscatoare va rugam sa ne contactati. In functie de configuratia utilajului, datorita sistemului modular, acestora li se pot adauga module de cate 50kg / sarja. De exemplu un utilaj de 200kg poate fi transformat prin adaugarea de module intr-un utilaj de 300kg sau 450kg / sarja. Costul modificarii unui uscator de fructe difera de la caz la caz, in general fiind rentabila adaugarea modulelor pana la dublarea capacitatii, peste aceasta limita fiind mai rentabila financiar achizitia unui utilaj cu capacitatea suplimentara.

Componentele Uscatoarelor

Garantie 10 ani si upgrade gratuit pentru software

Uscatoarele noastre sunt controlate de catre un software dezvoltat de catre firma noastra. Orice idee de imbunatatire a procesului pe care o pot avea clientii nostrii poate fi implementata in software. Versiunile noi de software se distribuie in mod gratuit in format electronic. In perioada de garantie si post-granatie a utilajului acestea se instaleaza remote de catre operatorii nostrii. Sistemul poate fi configurat sa trimita alerte pe SMS si/sau eMail.

Software automatizare uscator fructe
Software automatizare uscator fructe

NOU! Sistem de masura al umiditatii produselor

In urma cercetarilor realizate de specialistii nostrii, am dezvoltat un sistem pentru masurarea umiditatii produselor. Astfel sistemul de automatizare beneficiaza de informatii suplimentare in vederea optimizarii procesului de uscare, obitnandau-se astfel o eficienta superioara a procesului.

Grafic proces de uscare
Grafic proces de uscare

Tele-Service

Datorita utilizarii de componente standardizate, operatiunile de service si intretinere ale utilajelor sunt mult usurate si pot fi efectuate de companii sau persoane cu o minima pregatire tehnica. In perioada de post garantie, la cerere putem oferi consultanta clientilor nostri pentru cazurile de avarie, in asa fel incat oricine cu o specializare tehnica minima sa poata remedia eventualele defectiuni aparute in cel mai scurt timp.

Uscator fructe 100kg
Uscator fructe 100kg

Echipamente cu eficienta dovedita

Utilajele noastre pentru uscarea fructelor si legumelor beneficiaza de tehnologii testate de-a lungul timpului si utilizate in multe alte produse. Acest lucru asigura clientului un produs care va functiona fara probleme chiar dupa iesirea din garantie. Uscatoarele de fructe si legume beneficiaza de suport tehnic si service un timp mai indelungat fata de alte produse similare. De asemena, upgrade-ul software-ului este gratuit cand noi versiuni ale acestuia sunt disponibile.

Ventilatoare uscator fructe
Ventilatoare uscator fructe

Sistem de incalzire cu lemn, gaz, deseuri, solar etc.

Uscatoarele pot fi alimentate cu orice combustibil pentru a asigura un cost al produsului final cat mai scazut. In functie de combustibilul ales costul uscarii poate fi cu pana la de 5 ori mai mic decat in cazul uscatoarelor cu incalzire electrica. Eficienta termica a acestora este mult superioara produselor similare de pe piata datorita sistemului unic de izolatie termica cat si al sistemului de automatizare si recuperare de a caldurii.

Uscatoare pentru fructe si legume
Uscatoare pentru fructe si legume

Tehnologie cu baze teoretice solide

Proiectarea utilajelor pentru uscarea fructelor se face pe baza cercetarilor efectuate de catre compania noastra si manualelor reconoscute in domeniul tehnic. Impreuna cu INMA Bucuresti am dezvoltat sistemul de automatizarededicat acestui produs. Datorita acestui parteneriat, adaugam produselor noastre ultimele tehnologii si descoperiri pentru a obtine cele mai bune performante.

Variaţia umidităţii produsului, temperaturii produsului şi vitezei deshidratării în functie de timp
Variaţia umidităţii produsului, temperaturii produsului şi vitezei deshidratării în functie de timp

Materialele folosite

Uscatoarele de fructe si legume sunt construite in conformitate cu normele europene in domeniul alimentar. Chiar daca anumite componenete nu necesita matariale speciale, noi luam in considerare eventuala modificare a acestor norme si ne asiguram ca utilajul va fi compatibil mult timp cu normele. Sistemul modular ne permite modificarea uscatoarelor pentru extinderea productiei.

Uscator 150kg
Uscator 150kg

Echipa formata din profesionisti

Din echipa noastra fac parte: ingineri, profesori si tehnicieni cu experienta in domeniu. Echipa este coordonata de catre un consiliu de ingineri cu experienta in diverse domenii, lucru care asigura acoperirea tuturor domeniilor implicate: automatizari, termotehnica, agronomie, software, mecanica, tehnica uscarii.

Asamblare uscator fructe
Asamblare uscator fructe